full
border
http://startersmarkttilburg.nl/wp-content/themes/anya-installable/
http://startersmarkttilburg.nl/
#EC6608
style2

WORKSHOPS

Boost je ondernemerskennis in onze workshops

Dit jaar hebben we weer een keur aan workshops voor je op het programma staan.

Want je zult waarschijnlijk, net als veel andere startende ondernemers, naar waardevolle informatie en kennis over ondernemen op zoek zijn.

En hoe fijn is het dan om tijdens de Startersmarkt precies die kennis te kunnen halen die jij in deze fase van je ondernemerschap nodig hebt.

Zo heb je de keuze uit maar liefst 10 verschillende workshops over uiteenlopende onderwerpen. Er zijn 5 workshoprondes met telkens 4 workshops van 30 minuten. De meeste workshops worden meerdere keren gegeven. Dus alle gelegenheid om veel workshops te volgen en je te laten inspireren.

Hieronder lees je welke workshops we voor je gekozen hebben. Wil je meer informatie over een workshop?  Klik dan op de workshop van je keuze.

Boost your Bizz

Boost your Bizz

Een inspirerende, motiverende en vooral activerende workshop, waarbij we ingaan op wat jij voor jezelf, maar juist ook voor een ander kunt doen. Kom erachter wat het geheim is en hoe je jouw bedrijf een boost kunt geven door elkaar te (onder)steunen.

Je zult de sessie uitlopen met acties waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.

Spreker: Marjolein Bakker - Woman in Bizz

De kleine lettertjes uitvergroot; hoe je als starter je voordeel kunt doen

De kleine lettertjes uitvergroot; hoe je als starter je voordeel kunt doen

Als je je onderneming begint, moet je een hoop zaken regelen: briefpapier, schrijfgerei, een kantoor, een auto, laptop, telefoon en ga zo maar door. Naast al die praktische dingen moet je er ook voor zorgen dat je onbezorgd kunt ondernemen; je moet je afspraken/contracten gaan vastleggen en daarbij ook denken hoe je eventuele risico’s kunt afdekken. Meestal wordt dat gedaan door algemene voorwaarden (de kleine lettertjes).

In deze workshop krijg je inzicht in de risico’s die je kunt afdekken, de wijze waarop dat kan en wat je zeker niet mag in algemene voorwaarden. Aan de hand van concrete voorbeelden zal je duidelijk worden waar jouw kansen liggen!

Spreker: Joris van Boekel - Van Boekel & Nederlof

Train je ondernemersbrein

Train je ondernemersbrein

Vol enthousiasme ben je je eigen bedrijf gestart. Je hebt het gouden idee en het gat in de markt is snel gevonden. Je kennis is up-to-date en vindt gretig aftrek. Vol vertrouwen kijk je naar de toekomst. Het gaat goed, maar tegelijkertijd begin je jezelf af te vragen hoe je, naast alle andere beslommeringen in je bedrijf, je broodnodige kennis up-to-date kunt houden. De wereld om je heen verandert snel en ook de concurrentie zit niet stil.

Deze workshop is gericht op kenniswerkers, mensen die met hun hoofd hun geld verdienen. In deze workshop leer je hoe je je belangrijkste gereedschap, je brein, scherp kunt houden. Hoe kun je je brein effectiever gebruiken, een hogere productiviteit en creativiteit bereiken en tegelijkertijd minder stress ervaren.

Het antwoord: train je brein om informatie efficiënter en effectiever te verwerken, sneller te leren, meer te onthouden, specifieke en meetbare doelen te stellen en je zelfmotivatie te verhogen.

De beurt is immers aan mensen die kunnen veranderen, die creatief zijn en vernieuwen. Die kunnen gedijen en groeien in de hedendaagse kenniseconomie. Die duurzaam inzetbaar zijn.

Spreker: Ed van Houtum - Brains4Profs

Je goede naam verdient bescherming!

Je goede naam verdient bescherming!

Als ondernemer investeer je veel tijd en energie in je bedrijf. Je werkt hard, verzint een goed concept en investeert in reclame en je netwerk.

Waar je aanvankelijk zelf de hort op gaat om je product of dienst aan de man te brengen, merk je na verloop van tijd dat potentiële klanten je ook “via-via” of “van horen zeggen” weten te vinden. Met andere woorden: het gaat goed!

Je bouwt een goede naam op en creëert daar waarde mee. Die waarde zit in je eigen goede naam, de reputatie van je bedrijf, en misschien ook in de naam van producten die je aanbiedt, en in je logo. En die naam of dat logo kan beschermd worden, zodat je potentiële klanten niet per ongeluk bij een concurrent met (bijna) dezelfde naam aankloppen. Vergis je niet, je zit sneller in het vaarwater van een concurrent (of andersom) dan je misschien zou verwachten!

In deze workshop hoor je van een ervaren advocaat alles over onmisbare bescherming van je bedrijfsnaam. Ook kom je te weten hoe creativiteit (een idee, een foto, een tekst, een ontwerp of design, of een technische innovatie) beschermd wordt of kan worden.

Zo leer je hoe je je eigen geestelijke inspanningen optimaal beschermt en snel een einde maakt aan kopieergedrag van een concurrent, maar ook hoe je voorkomt dat je per ongeluk inbreuk maakt op rechten van anderen, met alle nare gevolgen van dien!

Spreker: Sjors van der Hoeven - Kompas Advocatuur

Haal moeiteloos meer geld uit je onderneming

Haal moeiteloos meer geld uit je onderneming

Vind jij dat je te weinig verdient of wil je meer geld uit  je onderneming halen dan je nu doet? En voel je diep van binnen dat je meer geld mag verdienen?

Iedereen heeft wel eens zo’n moment dat je  weet dat het mogelijk is, maar niet goed weet hoe.  Daarom helpt Businesscoach & Geldexpert Fijke Willemse jou stapsgewijs meer geld te verdienen met haar workshop ‘Haal moeiteloos meer geld uit je onderneming’.

Wees niet bang voor zweverig gedoe, maar maak kennis met praktische tips en adviezen. Concreet en  to the point.

Wil jij ook in een moneyflow komen en moeiteloos meer geld verdienen,  geef je dan op voor de workshop van Fijke.

Wil je nu alvast praktische bespaartips? Download de gratis GeldWijzer voor tips voor een rijker leven op  www.fijkewillemse.com!

Spreker: Fijke Willemse - Fijke Willemse.com

 

Van idee tot product

Van idee tot product

Ben jij benieuwd naar hoe je van een idee tot een écht product met maatschappelijke waarde komt? Wij, Brenda en Merel, staan aan het roer van ‘De Reis van 5’ en vertellen jouw graag hoe wij dit hebben gedaan.

De Reis van 5 is een gezinsspel waarbij kinderen van 4 t/m 10 jaar spelenderwijs gestimuleerd worden om gevarieerder te leren eten. Samen met het gezin kruip je in de huid kruipt van een piratenbemanning en ga je de wereld veroveren door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere voedingsopdrachten. Met De Reis van 5 maakt strijd aan tafel plaats voor gezelligheid. Meer info over het voedingsspel: www.dereisvanvijf.nl.

Na ruim twee jaar doorontwikkeling in samenwerking met vele ouders en kinderen, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, en het Voedingscentrum is het nu verkrijgbaar voor ouders en professionals. In onze reis stond met name het onderzoeken d.m.v. prototypes met ouders, kinderen en stakeholders centraal. Daarnaast hebben we voor ons onbekende thema’s overwonnen, zoals financiering en productie.

Wil jij geïnspireerd worden over hoe je jouw idee kunt onderzoeken met de doelgroep en uiteindelijk kunt implementeren?

We nodigen je graag uit om te komen luisteren naar ons verhaal.

Een boeiende workshop voor iedereen die wil weten hoe je van een idee tot een heus bedrijf komt!

Sprekers: Brenda Janssen en Merel Vingerhoets - De Reis van 5

Ga toch goed netwerken! En krijg de klant die bij je past

Ga toch goed netwerken! En krijg de klant die bij je past

Netwerken? Ja natuurlijk. Het is dé manier om (meer) klanten en (meer) opdrachten te krijgen. Dus netwerken ondernemers heel wat af. Als je start met je onderneming staat het waarschijnlijk hoog op je actielijst en dat is zakelijk gezien heel verstandig!

Netwerken moet dus, daar zijn we het over eens. Maar het kan op vele manieren, en het liefst doe je het goed, en effectief. Wanneer ben je eigenlijk een goede netwerker? Als je veel visitekaartjes hebt verzameld? Als je veel aan het woord bent geweest? Of als je prettig hebt kennisgemaakt en je een goede indruk bij de ander hebt achtergelaten?

In onze workshop verdiep je je in de do’s en don’ts van goed netwerken. Je hoort wat werkt én wat niet werkt en je ontdekt hoe je netwerken voor jezelf leuk maakt en houdt. Om daarna meteen je opgedane inzichten in de praktijk te brengen, want als er een mooie gelegenheid is om te (beginnen met) netwerken, dan is het de Jost Startersmarkt!

Dus gaan we met jou kennismaken in onze workshop? Dat zou leuk zijn!

Sprekers: Sandra Arink en Mathilde van der Pol - De Coöperatie

 

Kansen en bedreigingen van social media voor ondernemers

Kansen en bedreigingen van social media voor ondernemers

Sociale media zoals Facebook zijn leuk en handig om privé te gebruiken. Mensen zijn nou eenmaal sociaal ingesteld en willen belevingen met elkaar delen. Wie bij een goed concert aanwezig is kan via de smartphone vanuit de concertzaal aan alle vrienden en familie laten weten dat het mooi is. En juist de reacties daarop maken het interessant. Uiteraard mag dit nooit het echte contact vervangen.

Iedereen zal voor zichzelf moeten beslissen om wel of niet iets met deze ‘nieuwe media’ te doen. Wie het niet leuk vindt moet het zeker niet doen. Maar zakelijk ligt dat toch even anders. De consument is immers heel actief op sociale media. Wie hier niet op inspeelt mist kansen. Ook met minimaal budget en inspanning kunnen al veel mensen bereikt worden, zelf als er nog nauwelijks volgers zijn.

Maak van elke bedreiging een kans

Sociale media zijn heel transparant. Veel ondernemers vinden dit eng. “Stel dat mensen negatief zijn over uw product? Dan kan iedereen het zien!” Dat klopt. Maar maak van deze bedreiging een kans. Vroeger werd er vast ook wel eens iets negatiefs gezegd. Maar dan wist de ondernemer het niet. Nu kan de ondernemer direct reageren. “Die plant krijgt inderdaad bruine randjes, maar dat komt omdat hij niet in de zon mag staan”.  Het is dan een prachtige service. Tevens laat de ondernemer zien dat hij kennis in huis heeft.  Dit kan alleen maar gewaardeerd worden. Deze interactie is ook meteen de reden waarom dit ‘SOCIALE’ media heet. Alleen zenden gaat nooit werken. Net als bij normale communicatie. Niemand wordt blij van een éénrichtingsgesprek.

Spreker: Sander van Oord - Soeq

Van bierviltje tot ondernemersplan met de Rabobank

Van bierviltje tot ondernemersplan met de Rabobank

Ga sterk van start met je onderneming. Tijdens deze praktische en interactieve workshop bieden we je handvatten bij het starten van je onderneming.

Het ondernemingsplan is geen doel op zich, maar een middel om goed voorbereid en dus sterker van start te gaan.

Je krijgt verschillende praktijkvoorbeelden en we laten zien waar jij tools kunt vinden om met je eigen ondernemingsplan aan de slag te gaan.

Daarnaast vertellen we kort wat je nodig hebt voor het aanvragen van een financiering bij de bank.

Spreker: Paul Peeters en Robin van Aanen - Rabobank

  

In 5 stappen naar een goedlopend bedrijf

In 5 stappen naar een goedlopend bedrijf

Hoe zorg je er nu voor dat je goed start als ondernemer? Jikkie Has is van nature geen ondernemer, desondanks lukte het haar om binnen 1 jaar (!) financieel zelfstandig te worden met haar bedrijf Maak werk van je Merk.

Hoe deed zij dat? En vooral… Hoe kun jij dit ook doen? Hoe zorg je er voor dat jij óók een goedlopend bedrijf krijgt, waarbij klanten voor jou kiezen en waarbij jij precies weet welke stappen je moet zetten?

Kortom, wil jij leren hoe jij ook een vliegende start kunt maken? Kom dan naar deze praktische en no-nonsense workshop en krijg concrete tips hoe jij óók die goedlopende business kunt opzetten!

Jikkie Has is niet van de fraaie praatjes en gouden bergen; haar doel is om je met hele praktische en concrete tips en tools te helpen óók succesvol te worden.

Tip: Download nu alvast de 27 Businessboosters waardoor haar klanten het verschil hebben weten te maken in hun business

Spreker: Jikkie Has - Maak werk van je merk

paged
Loading posts...
link_magnifier
#4b4b4d
off
fadeInDown
loading
#4b4b4d
off